Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Держаудитслужба провела ревізію в «Запоріжжяобленерго»: виявили порушення

Держаудитслужба провела ревізію в «Запоріжжяобленерго»: виявили порушення

Держаудитслужба провела ревізію в «Запоріжжяобленерго»: виявили порушення

На підприємстві «Запоріжжяобленерго» державні аудитори провели ревізію та виявили порушень на суму 37,8 млн грн.

Про це повідомили в Держаудитслужбі.

У ході ревізії стало відомо, що Державний бюджет України недоотримав доходів у вигляді дивідендів на суму майже 29,2 млн гривень.

“Фактично ПАТ «Запоріжжяобленерго» перерахувало до державного бюджету дивідендів на пакет державних акцій на суму 43,7 млн грн, або 30 % від чистого прибутку за 2022 рік”, – повідомили аудитори.

Також на підприємстві виявили факти купівлі електроенергії за завищеною вартістю на суму 6,4 млн грн. «Запоріжжяобленерго» уклало відповідні угоди з ТОВ «Запоріжжяелектропостачання», де ціну за 1 кВт електроенергії підвищено більше ніж на 10%, що порушує норми Закону України «Про публічні закупівлі».

Окрім того завищення вартості є й на ремонтно-будівельні роботи, незаконному нарахуванні та виплатах матеріальної допомоги, надбавках.

Матеріали ревізії передали до Запорізької обласної прокуратури.

Як писав раніше Inform.zp.ua, адміністративна будівля “Запоріжжяобленерго” постраждала від російського ракетного удару на початку травня 2023 року. Врешті її вдалося відремонтувати.