Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На окупованих територіях Запоріжжя росіяни не подають воду та електропостачання

На окупованих територіях Запоріжжя росіяни не подають воду та електропостачання

На окупованих територіях Запоріжжя росіяни не подають воду та електропостачання

Вода. Ілюстративне фото

У населених пунктах Василівського району Запорізької області є проблеми з водо- та електропостачанням. Також окупанти привласнюють житло українців.

Про це розповів голова Василівської Районної державної адміністрації Богдан Староконь для “Радіо Свобода”. 

Посадовець каже, що ситуація у прифронтових населених пунктах залишається напруженою, в деяких з них електрика відсутня з весни минулого року, є певні проблеми з водою.

“У Кам’янському з початку березня 2022 року відсутня електроенергія. Минулого року нам вдалося туди доставити генератори для приватних свердловин, щоб люди могли забезпечити себе водою”, – розповідає Староконь.

За словами Староконя, в Енергодарі також є проблеми з опаленням, електро- та водопостачанням. Це також стосується більшості Василівського району – там відсутня електроенергія взагалі.

Також посадовець нагадав про те, що окупанти зламують квартири українців, які виїхали, та заселяє туди військових або інших прибулих жителів.


Раніше ми писали, що російські військові влаштували обшуки у селі Єлисеївка Запорізької області. У будинках місцевих мешканців вони шукали своїх дезертирів.