Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В Запорізькій області окупанти шукають своїх дезертирів у будинках цивільних

В Запорізькій області окупанти шукають своїх дезертирів у будинках цивільних

В Запорізькій області окупанти шукають своїх дезертирів у будинках цивільних

Окупанти. Ілюстративне фото

Російські військові влаштували обшуки у селі Єлисеївка Запорізької області. У будинках місцевих мешканців вони шукали своїх дезертирів.

Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов у етері телемарафону “Єдині новини”.

За його словами, 1 грудня в тимчасово окупованій Єлисеївці окупанти проводили фільтраційні заходи.

“Російські загарбники перевіряли приватні будинки, підвальні приміщення. Так загарбники шукали своїх дезертирів. Під час рейду загарбники перевіряли особисті документи місцевих мешканців, зокрема й ті, які засвідчують право власності на житло”, – розповідає Ковальов.

Також речник додав, що в тимчасово окупованому селищі Комиш-Зоря Запорізької області на блокпостах окупанти перевіряли всі без винятку автівки цивільних осіб. Перевірку зазнали й паспорти та телефони громадян. На телефонах росіяни шукають та вивчають зміст месенджерів.

“Очевидно, у такий спосіб загарбники шукають українські сили опору на окупованих територіях”, – зауважив Ковальов.


Нагадаємо, що в Запорізькій області росіяни відновили роботу каральних загонів СМЕРШ. Вони мають на меті ловити українців, які проти окупаційного режиму.