Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Сталінські методи: на ТОТ Запорізької області окупанти відновили каральні загони СМЕРШ

Сталінські методи: на ТОТ Запорізької області окупанти відновили каральні загони СМЕРШ

Сталінські методи: на ТОТ Запорізької області окупанти відновили каральні загони СМЕРШ

Окупанти. Ілюстративне фото

На окупованих територіях України, зокрема в Запорізькій області, росіяни відновили роботу каральних загонів СМЕРШ. Вони мають на меті ловити українців, які проти окупаційного режиму. 

Про це повідомило видання Newsweek з посиланням на слова депутата російської Думи Андрія Гурульова. 

СМЕРШ, абревіатура російських слів “смерть шпигунам” – так називалася організація, сформована радянським лідером Йосипом Сталіним. Їй було доручено ліквідувати антикомуністичну діяльність під час Другої світової війни.

Тепер загони окупантів та колаборантів вишукуватимуть противників окупаційної влади окупованих Херсонщині, Запоріжжі, північних Донеччині й Луганщині.

“Ми говорили про СМЕРШ, сьогодні створили відділ, який приблизно так само працює на нових територіях”, – сказав Гурульов під час виступу на пропагандистському каналі “Росія-1”.

У 1943-1946 роках через тортури цих загонів пройшли тисячі людей, тисячі вони вбили. Серед них й члени самого угруповання, підозрювані у нелояльності.


Нагадаємо, що 1 грудня представники українського спротиву на в’їзді до тимчасово окупованого Мелітополя завдали удару по техніці окупантів та ліквідували особовий склад.