Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » У Запоріжжі можуть зрости ціни на автогаз вже в найближчі місяці: причина

У Запоріжжі можуть зрости ціни на автогаз вже в найближчі місяці: причина

У Запоріжжі можуть зрости ціни на автогаз вже в найближчі місяці: причина

Ілюстративне фото

В Україні вирішують питання підвищення акцизу на автогаз. Ухвалення цього рішення може призвести до збільшення цін на газ.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, підвищення акцизу на автогаз – це перспектива кількох місяців.

“Єдиний аргумент, чому раніше акциз на газ був низьким, полягає в тому, що колись на ринку LPG були сильніші лобісти, ніж на ринку бензинів. Співвідношення повинно бути в енергомісткості”, – каже Гетманцев. 

Енерговіддача газу приблизно на 20-25% менша, ніж у бензину. За цією логікою, акциз на автогаз має бути лише на ці 20-25% меншим ніж на бензин.

Зараз акцизи в Україні на бензин – 213 євро за 1000 л, газ – 52 євро за 1000 л. Новий акциз на газ планують збільшити майже в три рази, 160 – 170 євро за 1000 л.

Така зміна може призвести до підвищення ціни автогазу на 0,11 – 0,12 євро за 1 літр.


Нагадаємо, що Inform.zp.ua зібрав всю інформацію про тарифи на комунальні послуги. Скільки доведеться заплатити запоріжцям в грудні.