Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ЗАЕС наразі заживлена від однієї лінії електропередачі

ЗАЕС наразі заживлена від однієї лінії електропередачі

ЗАЕС наразі заживлена від однієї лінії електропередачі

ЗАЕС. Ілюстративне фото

Тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція зараз отримує електроенергію лише від однієї лінії електропередачі. Відновити другу лінію не дають російські обстріли.

Про це в ефірі марафону “Єдині новини” повідомив в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков.

Він нагадав, що ЗАЕС після окупації живилася двома лініями електропередач – 330 кВ та 750 кВ.

“Наразі станція працює на лінії 750 кВ; лінія 330 кВ на сьогодні ще не відновлена. Цьому заважають обстріли, які здійснює агресор у безпосередній близькості до місця пошкодження”, – відзначив Олег Коріков.

Він також зауважив, що всі 6 блоків ЗАЕС завантажені паливом, і є виділення тепла, яке потрібно відводити. Тому на АЕС є комплекс охолодження, який має належно експлуатуватись – але під час окупації ця умова не виконується.

Якщо не відводити це тепло, то температура в реакторі зросте і може відбутися його пошкодження з викидом радіоактивних часток.

Нагадаємо, запорізькі енергетики усунули пошкодження в електромережах Степногірської дільниці, спричинені бойовими діями та заживили 4271 споживача у 4 населених пунктах.