Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » СБУ підозрює депутатку із Запорізької області у державній зраді

СБУ підозрює депутатку із Запорізької області у державній зраді

СБУ підозрює депутатку із Запорізької області у державній зраді

Ілюстративне фото

Служба безпеки України оголосила підозру депутатці від однієї з політичних партій України. За даними слідства, вона добровільно перейшла на бік окупантів та почала співпрацювати з ними.

Про це повідомили в Запорізькій обласній адміністрації з посиланням на СБУ.

У злочині підозрюють мешканку Пологівського району, яка є депутаткою міськради 8 скликання. Під час розслідування співробітники СБУ зібрали докази у злочинах проти державної безпеки України. 

Депутатка приєдналась до окупантів після захоплення частини регіону. Після початку повномасштабного вторгнення вона закликала мешканців регіону підтримати росіян.

Вона надавала окупантам автомобілі, продовольчі товари, пальне та будівельні матеріали. За це окупаційний режим запропонував їй вступити до партії РФ “единая россия” та балотуватися до “окружного Совета депутатов”.

Щоб отримати підтримку, вона активно проводила агітацію через плакати, друковані та відео матеріали, навіть отримуючи гуманітарну допомогу від окупаційної влади для розповсюдження серед населення.

Після цього фігурантка була обрана головою комісії по аграрним питанням та членом комісії по бюджетним питанням. На своїй посаді вона контролювала аграрний бізнес у районі. Депутатка змушувала фермерів та підприємців підтримувати російські війська, загрожуючи переслідуванням та блокуванням бізнесу у разі відмови.

Слідчі СБУ повідомили жінці підозру за ч. 5, ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, що колишній викладач Харківського національного університету підозрюється у співпраці з окупантами. Він залучав дітей до військових угрупувань на ТОТ Запорізької області.