Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Поліцейські повідомили про підозру мелітопольському колаборантові

Поліцейські повідомили про підозру мелітопольському колаборантові

Поліцейські повідомили про підозру мелітопольському колаборантові

Колаборанту повідомили про підозру

Поплічником ворога став завзятий учасник проросійських рухів у Запоріжжі – 46-річний житель Мелітополя. Чоловік підтримав агресію РФ проти України та добровільно погодився очолити один з відділів «департамента социально-политических коммуникаций информационной политики».

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

З моменту окупації Мелітополя проросійськи налаштований чоловік долучився до співпраці з адміністрацією РФ. Зрадник обійняв посаду «начальника отдела по работе с религиозными организациями Департамента социально-политических коммуникаций информационной политики».

Під час заходів, організованих незаконним органом окупаційної влади, чоловік закликав громадськість до проведення референдуму на тимчасово окупованих територіях України з метою «звільнення від київського режиму», мотивуючи це «історичною справедливістю».

На підставі зібраних доказів працівники слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили зраднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує позбавлення волі на термін до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, у Запорізькій області перевіряють стан проведення ремонтних робіт в шкільних укриттях.