Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області зросла небезпека зараження тварин сказом

У Запорізькій області зросла небезпека зараження тварин сказом

У Запорізькій області зросла небезпека зараження тварин сказом

Сказ у тварин

У минулих роках у Запорізькій області проводили вакцинацію, розкидаючи приманки з вакцинами на території. Зараз через ведення бойових дій це неможливо.

Про це під час брифінгу в офіційному медіацентрі при ЗОДА розповів генеральний директор Запорізького обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, головний державний санітарний лікар Запорізької області Тарас Тищенко.

Тому небезпека зараження домашніх тварин сказом зросла. Власникам тварин рекомендується регулярно прищеплювати своїх улюбленців та вести документацію про вакцинацію. 

У разі нападу потерпілим треба промити рану водою, обробити спиртом і звернутися до лікаря для прийняття рішення щодо проведення курсу лікування проти сказу.

«Якщо вас вкусила домашня тварина, важливо визначити, чи вона була вакцинована. У випадку кусання чужої тварини слід звертатися до власника за документами про вакцинацію. Якщо тварина не пройшла профілактику або це неможливо визначити, треба обов’язково звертатися до лікарів. Саме вони визначать, чи потрібно постраждалому пройти курс терапії», – зазначив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, у Запорізькій області перевіряють стан проведення ремонтних робіт в шкільних укриттях.