Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Мешканців Запоріжжя затримало СБУ через російську пропаганду в інтернеті

Мешканців Запоріжжя затримало СБУ через російську пропаганду в інтернеті

Мешканців Запоріжжя затримало СБУ через російську пропаганду в інтернеті

СБУ

Служба безпеки України викрила двох мешканців Запоріжжя, які займалися проросійською агітацією в інтернеті.

Про це повідомляє Запорізька ОВА.

Пропагандисткою виявилася мешканка Запоріжжя, яка народилася в Красноярському краї. Вона постійно спілкувалася з проросійські налаштованими друзями та громадянами рф.

Деструктивний контент вона отримувала у групах рашиської направленості, і розповсюджувала їх серед своїх знайомих в одному з популярних месенджерів.

“Вона заперечувала збройну агресію рф проти України, підтримувала курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікувала дії ворожої армії”, – зазначають в СБУ.

Ще один запоріжець, колишній працівник одного з промислових підприємств регіону, захоплювався комунізмом та путінським режимом і просував антиукраїнські наративи. В одному із месенджерів він підтримував військову агресію рф проти України і проведення ворогом так званої «спеціальної воєнної операції». Пости доповнював власними коментарями, де закликав скоритися «великій росії» і позбавитись «укронацистів» при владі.

Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності. СБУ повідомило обом фігурантам про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.