Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Омбудсман України звернувся до ООН та Червоного Хреста щодо розстрілу військовополонених в Запорізькій області

Омбудсман України звернувся до ООН та Червоного Хреста щодо розстрілу військовополонених в Запорізькій області

Омбудсман України звернувся до ООН та Червоного Хреста щодо розстрілу військовополонених в Запорізькій області

Омбудсман України Дмитро Лубінець

Розстріл українських військових, що були змушені здатися в полон окупантів в Запорізькій області, є порушенням Женевських конвенцій.

Омбудсман України Дмитро Лубінець з цього проводу звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та до Організації Обʼєднаних Націй.

“На відео чітко видно, що українські військові виконують необхідні кроки, які показують, що вони здаються у полон! Воїни були обеззброєнні, а їхні руки – піднятими до гори. Вони не несли жодної загрози! Російська сторона мала взяти їх у полон та надати статус військовополонених”, – зазначив Лубінець.

Як писав раніше Inform.zp.ua, в мережі з’явилося відео, на якому видно, як українських військових розстрілюють російські окупанти під час здачі в полон.