Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі перейменували вулицю Якова Пункіна: яка нова назва

У Запоріжжі перейменували вулицю Якова Пункіна: яка нова назва

У Запоріжжі перейменували вулицю Якова Пункіна: яка нова назва

Артем Присяжнюк. Фото: Янголи Спорту

Вулицю Якова Пункіна у Запоріжжі перейменували на честь українського військового. Тепер вона носить ім’я Артема Присяжнюка.

Рішення прийняли на сесії Запорізької міської ради 29 листопада, повідомляє Запорізька міська рада на своєму сайті.

Інша вулиця все ж збереже ім’я радянського спортсмена Пункіна на картах міста:

“Разом з тим на прохання спортивної громадськості у подальшому планується перейменувати вулицю Дивногірську на вулицю Якова Пункіна, олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби та видатного запорізького спортсмена”, – пише Запорізька міська рада.

Про українського військового Артема Присяжнюка

До повномасштабного вторгнення Артем Присяжнюк працював у Службі безпеки України та Державному бюро розслідувань. Після 24 лютого взяв відпустку і добровольцем пішов на фронт. Згодом мобілізувався до лав воєнної розвідки України.

Артем Присяжнюк
Артем Присяжнюк. Фото: Янголи Спорту

Він професійно займався боксом, бойовим самбо, був кандидатом у майстри спорту з рукопашного бою, тому у його рідному Запоріжжі щорічно проводять турнір з військово-спортивного багатоборства, присвячений пам’яті бійця.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, майор Артем Присяжнюк загинув на фронті під час виконання бойового завдання у грудні 2022 року.


Раніше ми писали, що вулицю Лізи Чайкіної в Заводському районі міста перейменували. Тепер вона носить ім’я бійця УПА Мирослава Симчича.