Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 64 населені пункти Запорізької області відключено від електропостачання

64 населені пункти Запорізької області відключено від електропостачання

64 населені пункти Запорізької області відключено від електропостачання

Ілюстративне фото

На сьогодні, 30 листопада, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання на підконтрольній території Запорізької області відключено 64 населені пункти, з них 63 – протягом тривалого часу. Загалом без енергопостачання залишається 25961 абонент.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Вчора, 29 листопада, ремонтні бригади ПАТ «Запоріжжяобленерго» усунули пошкодження в електромережах, спричинені негодою, та повернули світло загалом 2 826 абонентам у 16 населених пунктах, що були знеструмлені.

Також енергетики відновили енергопостачання близько 16 тисяч родин та юридичних осіб у м. Запоріжжя, що знеструмлювалися внаслідок технологічного порушення в електромережах споживача. Вже ввечері були заживлені ще 699 домівок у м. Запоріжжя, чиє енергопостачання порушувалося через пошкодження кабельної лінії електропередачі.

Наразі тривають роботи з відновлення енергоживлення 110 осель у м. Запоріжжя, що знеструмилися цієї ночі внаслідок пошкодження електрообладнання, та 10 домівок у одному з населених пунктів Пологівського району, що залишились без світла через негоду.

По Василівському, Михайлівському, Бердянському, Приморському, Мелітопольському, Якимівському, Веселівському, Кам’янсько-Дніпровському, Токмацькому, Більмацькому та Розівському районним відділенням через дії місцевої окупаційної «влади» доступу до електромереж та актуальної інформації щодо їх стану ПАТ «Запоріжжяобленерго» не має.

Аварійно-відновлювальні роботи за можливості будуть проведені невідкладно після отримання допуску до місць пошкоджень та з урахуванням безпекової ситуації.

Нагадаємо, впродовж минулої доби через пориви вітру, які досягали 20 м/с, рятувальники Запорізького регіону двічі залучалися для надання допомоги населенню через наслідки негоди.