Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Зафіксовано 7 летальних випадків від COVID-19 у Запоріжжі та області

Зафіксовано 7 летальних випадків від COVID-19 у Запоріжжі та області

Зафіксовано 7 летальних випадків від COVID-19 у Запоріжжі та області

COVID

Від ускладнень COVID у Запоріжжі та області зафіксовано 7 летальних випадків. Медики закликають запоріжців вакцинуватися.

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Медики попереджують, що люди віком понад 60+ знаходяться в групі ризику захворіти та загалом більш схильні до госпіталізації та важкого перебігу коронавірусної хвороби. Найбільше летальних випадків фіксується саме серед літніх пацієнтів. Тому вакцинація їм так само потрібна як і всім іншим категоріям населення.

Летальні випадки від COVID у Запоріжжі та області
COVID

Ризик захворіти знижується на 94% при повній вакцинації від COVID-19.

Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України звертає увагу, що для вакцинації в Запоріжжі наразі доступні безкоштовні м-РНК вакцина Pfizer і Janssen.

За 5 місяців після первинного курсу можна отримати першу бустерну дозу, а за 4 місяці від цієї дози – другу. Для першої чи другої бустерної дози також можна використовувати будь-яку з цих вакцин.

Як повідомлялося, вакцинація домашніх тварин спрямована на формування імунітету проти інфекційних захворювань. Це один з найпростіших способів допомогти тварині прожити довге та здорове життя.