Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжців закликають зробити щеплення домашнім тваринам

Запоріжців закликають зробити щеплення домашнім тваринам

Запоріжців закликають зробити щеплення домашнім тваринам

Вакцинація тварин

Вакцинація домашніх тварин спрямована на формування імунітету проти інфекційних захворювань. Це один з найпростіших способів допомогти тварині прожити довге та здорове життя.

Про це нагадують у мерії Запоріжжя.

Серед обов’язкових для собак є вакцинація для профілактики собачого парвовірусу, чуми та собачого гепатиту. Для котів – панлейкопенії (чума котячих), котячого каліцівірусу та герпесвірусу кішок I типу (що викликає ринотрахеіт).

А ось вакцинація для профілактики сказу є обов’язковою для всіх тварин. Відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» та «Про захист тварин від жорстокого поводження», забезпечення здійснення щорічної вакцинації проти сказу – обов’язок власників собак і котів. Щеплення всім домашнім улюбленцям роблять починаючи з 3-місячного віку.

Спеціаліст ветеринарної медицини проводить клінічний огляд тварини. Хворим або ослабленим тваринам щеплення не проводиться.