Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Розділення тривог у Запоріжжі: буде чи не буде

Розділення тривог у Запоріжжі: буде чи не буде

Розділення тривог у Запоріжжі: буде чи не буде

Ілюстративне фото

Петиція про розділення тривог у Запоріжжі набрала необхідну кількість голосів. Це означає, що її розглянуть на наступній сесії міської ради.

Авторка петиції, Софія Карачинцева, наголошує на необхідності розділення тривог. Основна мета – нормальна житєдіяльність міста. 

Чи можна розділити тривоги в Запоріжжі?

Нещодавно, 22 листопада, начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів  про зміни в системі оповіщення.

“Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту – це буде ухвалено на вищому рівні”, – каже Ігнат.

За словами Юрія Ігната, поки Повітряні Сили ЗСУ не отримали вказівок щодо того, як сповіщати населення у разі злету МіГ-31. 

“Інколи інформація є, що МіГ злетів з ракетою, інколи – що без ракети, а іноді такої інформації немає. Тут ризикувати ми не маємо права”, – пояснює військовий. 

Тому Повітряні Сили ЗСУ будуть продовжувати оголошувати небезпеку і щодо ударних БПЛА, і щодо ракетної атаки, і щодо тактичної авіації чи РСЗВ.

Остаточне рішення про систему сповіщення залишається за міською радою.