Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Депутати Запорізької обласної ради не зібралися на сесію

Депутати Запорізької обласної ради не зібралися на сесію

Депутати Запорізької обласної ради не зібралися на сесію

Запорізька обласна рада

Депутати вп’яте не зібралися у повному складі на сесію Запорізької обласної ради 23 листопада. На засіданні зареєструвалися 22 депутати з 84.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної ради.

Та все ж на розгляд винесли питання щодо керівників двох комунальних установ. На посаді хотіли поновити директора КНП “Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня” Володимира Шинкренка.

Також посаду в.о. директора КЗ “Василівський історико-архітектурний музей-заповідник “Садиба Попова” хотіли віддати Валерію Стойчеву.

“Низка депутатів з об’єктивних причин не змогла взяти участь у сесії, тому відсутність кворуму сьогодні має свої причини. Та згідно з законодавством, за рішенням суду ми маємо виносити ці два кадрові питання на розгляд сесії, ми це робимо”, – пояснила голова обласної ради. Олена Жук.

Як писав раніше Inform.zp.ua, ексголовлікаря Запорізької інфекційної лікарні Володимира Шинкаренка підозрювали в порушенні вимог пожежної безпеки через пожежу, яка трапилася в лікарні 4 лютого 2021 року. Його звільнили з посади.

Нагадаємо, у лютому 2021 року в обласній інфекційній клінічній лікарні сталася пожежа, в якій загинули лікар-анестезіолог та три пацієнти, ще два пацієнти отримали опіки та отруєння продуктами горіння. На сьогоднішній день, досудове розслідування завершено.

Так, досудовим слідством встановлено, що до пожежі призвели грубі порушення та недотримання пожежної безпеки колишнім головним лікарем вказаного медзакладу, а також завгоспом.

У травні 2023 року в Запорізькій обласній інфекційній лікарні призначили головлікаря. Ним став Олександр Педченко, який до цього був виконуючим обов’язки керівника лікарні.