Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізьким посадовцям доведеться вивчити англійську мову: новий законопроєкт

Запорізьким посадовцям доведеться вивчити англійську мову: новий законопроєкт

Запорізьким посадовцям доведеться вивчити англійську мову: новий законопроєкт

Ілюстративне фото

Верховна Рада підтримала законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. Новий закон зобов’язує володіти англійською мовою певних держслужбовців, а також працівників екстреної допомоги.

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк і Олексій Гончаренко.

2 листопада Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про статус англійської мови, за це проголосували 278 нардепів.

Новий закон передбачає офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. А також визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою.

У випадку остаточного ухвалення закону, англійською мають володіти:

  • Державної служби категорії “А”;
  • Державної служби категорії “Б” і “В”, перелік яких встановлюється Кабінетом міністрів;
  • Голів місцевих держадміністрацій та їхніх заступників;
  • Військовослужбовців офіцерського складу, які служать за контрактом (перелік встановлює КМУ);
  • Поліцейських середнього та вищого складу НПУ, начальників в інших правоохоронних органах і службах цивільного захисту (перелік встановлює уряд);
  • Прокурорів;
  • Працівників митних та податкових органів (перелік встановлює КМУ);
  • Керівників суб’єктів господарювання державного сектора економіки (перелік визначає Кабмін).

Також вимога володіти англійською мовою може висуватися в органах місцевого самоврядування, якщо посада передбачає міжнародну співпрацю (за винятком виборних посад).

Іспит з англійської для чиновників буде безкоштовним.


Раніше ми писали, що українським студентам можуть дозволити виїздити за кордон на один навчальний семестр в рамках академічної мобільності студентам. Але за умови, якщо ті не підлягають мобілізації через свій вік.