Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Заявку про зруйноване житло можуть подати жителі окупованого Мелітополя: як це зробити

Заявку про зруйноване житло можуть подати жителі окупованого Мелітополя: як це зробити

Заявку про зруйноване житло можуть подати жителі окупованого Мелітополя: як це зробити

Мелитополь. Фото: depositphotos

Вперше в Україні запускають проект, який допоможе обстежити знищене майно російською армією на окупованій території. Першим експериментальним містом став Мелітополь.

Про це повідомляє голова комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

“Мета проекту – встановити за результатами такого обстеження факт їх знищення. Це, своєю чергою, необхідно, щоб розширити програму компенсацій “єВідновлення” для громадян, житло яких знаходилось на окупованих територіях”, – пояснює чиновниця.

Проект зараз поширюється тільки на Мелітополь, але надалі, за умови його успішності, в програму включать й інші населені пункти, що знаходяться під окупацією.

Проект триватиме протягом трьох місяців з дня набрання чинності постановою Кабміну №1185. Його учасники – виконавчий орган Мелітопольської міської ради і Запорізька обласна військова адміністрація. Координатор експериментального проекту – Мінінфраструктури.

Фінансування ведеться за рахунок міжнародної технічної допомоги в рамках програм допомоги і грантів ЄС, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

Спеціальна комісія буде дистанційно обстежувати зруйноване житло, коли заявник подаватиме заяву про надання компенсації. Для цього необхідні такі документи:

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі ще 17 власникам постраждалого обстрілами житла виділили компенсацію по державній програмі єВідновлення на загальну суму понад один мільйон гривень.