Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Армія чи бруківка: скільки Запоріжжя витратило на ЗСУ (ДІАГРАМА)

Армія чи бруківка: скільки Запоріжжя витратило на ЗСУ (ДІАГРАМА)

Армія чи бруківка: скільки Запоріжжя витратило на ЗСУ (ДІАГРАМА)

Фото: Командування об’єднанних сил ЗСУ

Forbes показав, скільки грошей на підтримку обласних бригад ЗСУ виділяли міста протягом девʼяти місяців 2023 року. Запоріжжя витратило 11 млн на армію та 339 млн – на розвиток міста. 

Аналіз опублікував Forbes на своєму сайті.

“Місцеві бюджети можуть лише опосередковано підтримувати ЗСУ – через військові облігації або організацію волонтерської допомоги. Але є виняток: фінансувати “власні” бригади ТрО вони можуть безпосередньо, тим самим істотно впливаючи на боєздатність цих військ”, – пише Forbes.

Кошти на армію
Діаграма: Forbes

За даними дослідження, 21 місто сумарно спрямувало 3,8 млрд грн на потреби сил оборони. Водночас на благоустрій витратили 12,8 млрд грн. 

Водночас Запоріжжя витратило 11 млн на армію та 339 млн – на благоустрій. 

Раніше ми писали, що 19 листопада волонтери та журналісти Inform.zp.ua передали запорізьким військовим, які наразі знаходяться на Харківському напрямку, допомогу та смаколики.