Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військовому, який відвоював території в Запорізькій області, просять присвоїти звання Герой України: петиція

Військовому, який відвоював території в Запорізькій області, просять присвоїти звання Герой України: петиція

Військовому, який відвоював території в Запорізькій області, просять присвоїти звання Герой України: петиція

ВСУ

Юрій Дєдушев був одним з тих, хто відвойовували українські землі на Запорізькому напрямку. У вересні 2023-го року в селі Мала Токмачка Запорізької області він потрапив під обстріл та загинув.

На сайті Офісу президента створили петицію з проханням присвоїти йому звання Героя України (посмертно).

Старший сержант Дєдушев Юрій служив у лавах військової частини 3029 з 2013-го року. Брав участь в АТО на сході України. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

У 2015-му році згідно Указу Президента України був демобілізований. Отримав можливість прожити коротке щасливе цивільне життя. Одружився, став батьком двох дітей.

“У 2022-му році, виїхавши з окупації свого рідного села та переконавшись в тому, що родина в безпеці, Юрій повернувся до 15 БрОП НГУ ім. Героя України лейтенанта Богдана Завади (15 БрОП, в/ч 3029) в жовтні минулого року. За старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обовʼязків, особисту мужність і самовідданні дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності під час збройної агресії рф проти нашої держави нагороджений подяками від військової частини“, – йде мова у петиції.

Юрій загинув у віці 28 років. У нього залишилося двоє дітей та дружина. Йому просять надати посмертне звання Героя України.