Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЗСУ продовжує контрнаступ в Запорізькій області: у окупантів не вистачає боєприпасів (КАРТА ISW)

ЗСУ продовжує контрнаступ в Запорізькій області: у окупантів не вистачає боєприпасів (КАРТА ISW)

ЗСУ продовжує контрнаступ в Запорізькій області: у окупантів не вистачає боєприпасів (КАРТА ISW)

Фото: Генштаб ЗСУ

17 листопада українські війська продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області. Просування ЗСУ біля Роботиного підтвердили аналітики. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

“Геолокаційні кадри, опубліковані 16 листопада, показують, що українські сили незначно просунулися на південний захід від Роботиного. Російські мілблогери стверджували, що російські сили відбили невеликі атаки української піхоти поблизу Роботиного та Вербового (9 км на схід від Роботиного)”, – стверджують аналітики ISW.

Карта

Російські війська здійснили контратаку в західній Запорізькій області 17 листопада, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили понад шість російських штурмів поблизу Роботиного та на захід від Вербового. Пов’язаний із Кремлем мілблогер також заявив, що російські контратаки поблизу Роботиного та Вербового були невдалими.

Російський мілблогер стверджував, що російські сили, які діють поблизу Вербового, відчувають нестачу боєприпасів і оптичного обладнання. Як наслідок, мають слабкі контрбатарейні можливості.


Як раніше писав Inform.zp.ua, українські війська розпочали наступ на кордоні Донецько-Запорізької області 16 листопада та підтвердили наступ у невстановлену дату.