Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Ситуацію на Запорізькій АЕС обговорюють на міжнародному засіданні WENRA

Ситуацію на Запорізькій АЕС обговорюють на міжнародному засіданні WENRA

Ситуацію на Запорізькій АЕС обговорюють на міжнародному засіданні WENRA

Ілюстративне фото

У Франції триває чергове пленарне засідання Західноєвропейської асоціації органів регулювання ядерної безпеки (WENRA). Питання безпеки ЗАЕС – у центрі обговорення.

Про це повідомили в НАЕК “Енергоатом”.

Україну на заході представляє делегація Державної інспекції ядерного регулювання (ДІЯРУ). Її очолює Олег Коріков – в.о. Голови ДІЯРУ та Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України.

Засідання включає окрему сесію, присвячену викликам для ядерної та радіаційної безпеки в Україні. ДІЯРУ представить звіт про стан безпеки на Запорізькій АЕС та досягнення України в відмові від російського ядерного палива для реакторів.

На пленарному засіданні WENRA також розглядатиметься можливість проведення незалежної оцінки стану безпеки Запорізької АЕС під час російської окупації.

Раніше ми писали, що МАГАТЕ стало відомо про аварійні навчання на ЗАЕС. Вони плануються на кінець листопаду. Експерти закликають окупантів допустити їх на ці заходи.