Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Навчання росіян на ЗАЕС: МАГАТЕ хоче бути присутнім

Навчання росіян на ЗАЕС: МАГАТЕ хоче бути присутнім

Навчання росіян на ЗАЕС: МАГАТЕ хоче бути присутнім

Запорізька АЕС

МАГАТЕ стало відомо, що аварійні навчання на ЗАЕС планується провести пізніше в листопаді. Експерти закликають окупантів допустити їх на ці заходи.

Про це 13 листопада заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Групі МАГАТЕ на місці стало відомо, що аварійні навчання на ЗАЕС планується провести пізніше в листопаді. Останні великі навчання на ЗАЕС проводилися в листопаді 2021 року. 

“Агентство наголошує на необхідності надати команді МАГАТЕ дозвіл спостерігати за майбутніми навчаннями й одержати висновки, отримані під час їхнього проведення”, – ідеться в заяві.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Росія змушує українських працівників Запорізької АЕС підписувати договори з “Росатомом”. Їм погрожують, що з 1 січня 2024 року без російських документів та підписаних контрактів їх не пускатимуть на станцію.