Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Без документів “Росатом” не допустять до роботи: ситуація на ЗАЕС

Без документів “Росатом” не допустять до роботи: ситуація на ЗАЕС

Без документів “Росатом” не допустять до роботи: ситуація на ЗАЕС

Ілюстративне фото

Росія змушує українських працівників Запорізької АЕС підписувати договори з “Росатомом”. Їм погрожують, що з 1 січня 2024 року без російських документів та підписаних контрактів їх не пускатимуть на станцію.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов в ефірі загальнонаціонального марафону “Єдині новини”.

“Тиск психологічний і фізичний шалений. Багато хто в останні тижні, не витримуючи того тиску, виїжджають на підконтрольну Україні територію. Ті, хто лишаються, вони справжні герої, які не підписали контракти з Росатомом. Вони забезпечують ядерну та радіаційну безпеку для всього світу. Це справжній “ядерний” героїзм”, – каже Орлов.

Державна інспекція ядерного регулювання заборонила експлуатацію будь-якого енергоблоку окупованої станції, крім стану “холодний зупин”. Але окупанти порушують цю заборону:

“Всупереч цього четвертий та п’ятий енергоблоки окупанти вивели у стан “гарячого зупину” і тим самим наражають працівників станції і мешканців всієї Європи і всього світу на ядерну небезпеку”, – розповідає голова Енергодара.

Як писав раніше Inform.zp.ua писав, що цього тижня нова група експертів МАГАТЕ прибула на Запорізьку АЕС. Вони зробили обхід по станції та схвильовані з приводу її технічного обслуговування.