Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізьким підприємцям нагадують про заборону російськомовної реклами

Запорізьким підприємцям нагадують про заборону російськомовної реклами

Запорізьким підприємцям нагадують про заборону російськомовної реклами

Реклама українською

Підприємцям Запоріжжя нагадують, що відповідно до с. 32 ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст. 6 ЗУ «Про рекламу», мовою реклами в Україні є державна мова.

Про це повідомили у мерії Запоріжжя.

У Запоріжжі в окремих закладах торгівлі, громадського харчування та побуту спостерігається реклама російською мовою.

«В умовах війни Росії проти України це неприпустимо. Підприємців закликають ліквідувати російськомовну рекламу, розміщені на закладах вивіски, назви закладів, об’яви тощо», – відзначили в мерії.

Водночас, не повідомляється, яке покарання передбачено для підприємців, якщо вони не змінять російськомовні вивески.  

Як писав Inform.zp.ua, у Запоріжжі депутати міськради запровадили мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-якій формі, в тому числі й спілкування російською мовою. Розповідаємо деталі мораторію та чи є він легітимним.