Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Окупаційна влада в Запорізькій області: хто керує на ТОТ

Окупаційна влада в Запорізькій області: хто керує на ТОТ

Окупаційна влада в Запорізькій області: хто керує на ТОТ

Псевдогубернатор Запорізької області Євгеній Балицький

Російським губернатором окупованої частини Запорізької області є наразі Євген Балицький. “Міністри” в псевдоуряді на ТОТ постійно змінюються.

Про це повідомляють журналісти “Радіо Свобода”.

Про Євгена Балицького

Євген Балицький, колишній депутат Запорізької обласної ради та український народний депутат, став губернатором окупованої частини Запорізької області. 2018 року Балицький їздив у відпустку до окупованого Криму, а 2019-го року брав участь у заходах російської ініціативи “Бессмертный полк”.

У червні цього року його визнали винним у проведенні незаконного референдуму на окупованій території України. Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

“Уряд” на ТОТ Запорізької області

На окупованій частині Запорізької області також працює так званий уряд. Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, міністри там час від часу змінюються. В жовтні цього року змінили очільника міністерства майнових і земельних відносин, а також міністра фінансів.

Журналісти зазначили, що окупаційний Мінфін за два місяці змінив трьох керівників. З 23 жовтня цього року відомство очолив Андрій Захаров, який приїхав до регіону з Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

Окупаційне міністерство майнових і земельних відносин очолює Ігнат Яремчук. Він приїхав на окуповану територію з міста Сочі Краснодарського краю Росії, де працював у ТОВ “Національна паливна компанія” та був депутатом від ЛДПР у Сочинській міській раді.


Нагадаємо, що колишнього директора “Роскосмосу”, голову військово-технічного центру “Царські вовки” Дмитра Рогозіна окупанти призначили “сенатором” РФ від захопленої частини Запорізької області.