Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » 10 мільйонів, які НАБУ знайшли у Куртєва, перерахували на ЗСУ – ЗЦР

10 мільйонів, які НАБУ знайшли у Куртєва, перерахували на ЗСУ – ЗЦР

10 мільйонів, які НАБУ знайшли у Куртєва, перерахували на ЗСУ – ЗЦР

Колаж: Inform.zp.ua

Слідство за рік не змогло підтвердити, що вилучені 230 тисяч доларів належали в.о. міського голови Анатолію Куртєву. Тому Вищий антикорупційний суд погодився передати кошти на потреби ЗСУ.

Про це повідомляє Запорізький центр розслідувань.

Початок історії

Наприкінці серпня 2022 року відбулась низка обшуків в запорізьких посадовців через чисельні звинувачення в розкраданні гуманітарної допомоги. У в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва вилучили  596 400 гривень та 230 060 доларів США, що сумарно складає близько 10 мільйонів гривень за курсом.

Що відбувається зараз?

У жовтні адвокати Анатолія Куртєва і Владислава Павлюченка подали клопотання до суду, посилаючись на письмове заявлення батьків Павлюченка. Нібито вилучені кошти були їхніми заощадженнями, для купівлі квартири синові.

Куртєв відмовився від претензій до коштів, стверджуючи, що вони просто зберігалися у його помічника Павлюченка.

Суд прийняв рішення на користь Павлюченків, зобов’язавши НАБУ перерахувати суму в 596 400 грн, $230 060 та 650 євро на рахунки для підтримки Збройних сил України.

“Ми не даємо лінк на ухвалу в реєстрі, через безпекові міркування, яких вимагала сторона захисту – хоча вважаємо їх надуманими”, – написали в ЗЦР.