Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Анатолій Куртєв підозрюється у незаконному збагаченні більш ніж на 9 млн грн: подробиці

Анатолій Куртєв підозрюється у незаконному збагаченні більш ніж на 9 млн грн: подробиці

Анатолій Куртєв підозрюється у незаконному збагаченні більш ніж на 9 млн грн: подробиці

Анатолій Куртєв

Національне агентство із запобігання корупції підозрює секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва у незаконному збагаченні на велику суму.

Про це повідомили у прес-службі Національного агентства із запобігання корупції.

За результатами моніторингу способу життя Анатолія Куртєва виявлено ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчать про його незаконне збагачення на понад 9 млн грн.

Нагадаємо, що у серпні минулого року під час обшуку квартири, яку орендував Анатолій Куртєв разом зі своїм помічником, детективи НАБУ виявили та вилучили майже 600 тис. грн, 230 тис. дол. США та 650 євро.

Обшук проводився в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, до якого, ймовірно, причетний секретар міськради.

Анатолій Куртєв заявив, що нічого не знає про вилучені кошти та квартиру. НАЗК, зокрема за матеріалами НАБУ, встановило, що він таки користувався житлом разом зі своїм помічником, а вилучені кошти не відповідають доходам, отриманим у законний спосіб.

Помічник секретаря міськради, який також проживав у цій квартирі, повідомив, що вилучені під час обшуку кошти належать йому та його батькам. НАЗК з’ясувало, що ні він, ні його батьки таких коштів у законний спосіб отримати не могли.

НАЗК затвердило обґрунтований висновок щодо секретаря Запорізької міськради. У зв’язку із виявленням ознак незаконного збагачення, відповідальність за яке передбачено ст. 368-5 Кримінального кодексу України та направило його до НАБУ для досудового розслідування.

Анатолій Куртєв відреагував на підозру НАП:

У зв’язку із систематичними публікаціями у ЗМІ замовних матеріалів припускаю, що є окремі особи, які можуть бути зацікавлені в омані контролюючих органів, та могли поширити недостовірну чи спотворену інформацію. Поки що ми не мали можливості ознайомитися з висновком НАЗК, тому надсилаємо офіційний запит для ознайомлення.

У будь-якому разі я готовий до співпраці з детективами НАБУ для повного та швидкого з’ясування ситуації.