Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Журналісти вимагають відпустити захоплених в полон мелітопольских адміністраторів телеграм-каналів

Журналісти вимагають відпустити захоплених в полон мелітопольских адміністраторів телеграм-каналів

Журналісти вимагають відпустити захоплених в полон мелітопольских адміністраторів телеграм-каналів

Окрім небажання відповідати на запити та коментувати ситуацію по коронавірусу з боку окремих посадовців, запорізькі редактори та журналісти звикають працювати дистанційно, сидіти у вимушених відпустках за свій рахунок, та втрачати значну частину своїх рекламних бюджетів і прибуток від продажу газет.

В кінці жовтня на російських пропагандистських ресурсах з’явилося відео, в якому змусили адміністраторів мелітопольських телеграм-каналів «зізнатися» у співпраці з українськими спецслужбами.
 

Міжнародна журналістська організація «Репортери без кордонів» (RSF) засудила арешт шістьох журналістів та адміністраторів телеграм-каналів «РІА-Мелітополь» і «Мелітополь — це Україна» окупантами. Журналісти закликали негайно звільнити заручників. Про це йдеться у пресрелізі організації.

«Російські війська вкотре прирівнюють журналістів до “шпигунів”, щоб залякати тих, хто відмовляється співпрацювати з ними на окупованих територіях. Ми обурені цими новими арештами та принизливою практикою примусових публічних зізнань, що порушує статтю 14 про справедливий судовий розгляд Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, підписантом якого є Росія», — заявила очільниця відділу «Репортерів без кордонів» у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє.

Щодо захоплених українців окупанти порушили кримінальну справу за статтею «про публічні заклики до терактів». Їх хочуть притягнути до «відповідальності» за статтями КК РФ про держзраду і шпигунство. Росіяни заявили, що украаїнцям може загрожувати від 12 до 20 років позбавлення волі.