Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Викрали і намалися продати запчастини з “Мотор Січі”, – СБУ

Викрали і намалися продати запчастини з “Мотор Січі”, – СБУ

Викрали і намалися продати запчастини з “Мотор Січі”, – СБУ

Мотор Січ

Правоохоронці затримали трьох осіб, які намагалися незаконно вивезти з України комплектуючі до бойових літаків. Операція була проведена в ряді міст, включаючи Запоріжжя.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Організатор нелегального трафіку та двоє його можливих спільників були затримані. Вони намагалися продати азійським замовникам запчастини до авіадвигунів на суму майже 2,5 млн грн. Ці комплектуючі були викрадені з промислового гіганта “Мотор Січ”.

Фігуранти планували вивезти продукцію за межі України, приховуючи її від митного контролю. Вони також хотіли вивезти з України радіолокаційний блок для винищувачів МіГ-29.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Слідство триває, і СБУ намагається притягнути до відповідальності інших учасників злочину. 

Раніше Inform.zp.ua писав, що псевдорієлтори підшукали самотнього жителя Запоріжжя та запропонували йому «вигідні» умови обміну житла з доплатою. Довірливий чоловік став жертвою шахрайської схеми та втратив свою нерухомість.