Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » «Чорні» рієлтори забрали квартиру у мешканця Запоріжжя: як працює шахрайська схема

«Чорні» рієлтори забрали квартиру у мешканця Запоріжжя: як працює шахрайська схема

«Чорні» рієлтори забрали квартиру у мешканця Запоріжжя: як працює шахрайська схема

Шахрії забрали у чоловіка квартиру у Запоріжжі

Псевдорієлтори підшукали самотнього жителя Запоріжжя та запропонували йому «вигідні» умови обміну житла з доплатою. Довірливий чоловік став жертвою шахрайської схеми та втратив свою нерухомість.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

Отримана на обмін квартира виявилася орендованою. Поліцейські встановили фігурантів злочину, їм загрожує до 5 років ув’язнення.

У межах кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, діяльність «чорних» рієлторів припинили оперативники управління карного розшуку та слідчі Запорізького районного управління поліції.

Правоохоронці встановили, що фігуранти, скориставшись психоемоційним станом самотнього власника квартири, викликаним втратою близької людини, запропонували обмін двокімнатної квартири на нібито вигідних умовах. Шахраї запевнили чоловіка, що допоможуть обміняти його двокімнатну квартиру на менше за площею житло з доплатою. Зрештою потерпілий отримав житло без належних побутових умов та ще й орендоване.

Коли зрозумів, що його ошукали, звернувся до поліції.

Правоохоронці встановили особи фігурантів та провели низку санкціонованих обшуків за місцями їх проживання у Запоріжжі та Києві. У результаті слідчих дій поліцейські вилучили мобільні телефони, документи та інші речові докази злочинних дій.

Слідчі на підставі зібраних доказів обом зловмисникам повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненому у великих розмірах. Їм обрано запобіжні заходи – домашній арешт у період часу з 19:00 до 07:00.

Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють причетність підозрюваних до інших аналогічних злочинів.

Як повідомляв Inform.zp.ua, аферисти виставляли до інтернету фейкові оголошення про продаж різних товарів. Після оплати неіснуючих товарів переставали виходити на зв’язок із покупцями. Шахраям загрожує до п’яти років позбавлення волі.