Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Нова послуга “Дії”: запоріжці зможуть онлайн оформити віїзд дитини за кордон

Нова послуга “Дії”: запоріжці зможуть онлайн оформити віїзд дитини за кордон

Нова послуга “Дії”: запоріжці зможуть онлайн оформити віїзд дитини за кордон

Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України дозволив оформляти тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон через “Дію”. Обом батькам треба лише бути зареєстрованими у додатку.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Швидко та зручно — Уряд підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини за кордон у Дії. Працюватиме все дуже просто. Необхідно, щоб в обох батьків була Дія”, – пише Федоров.

Як це працюватиме

Один з батьків відсилає заяву про дозвіл, а другий надає згоду в застосунку “Дія.Підписом”. Потім дані автоматично вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану, а прикордонники зможуть усе перевірити онлайн.

Також міністр додав, що послуга в “Дії” буде повністю безоплатною. Так само класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишиться доступним для батьків.


Раніше ми писали, що 4 вересня, на порталі «Дія» українцям стали доступні ще чотири послуги. Нововведення стосуються виплат від держави родинам із дітьми.