Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі мешканці неправильно порахували компенсацію за зруйноване житло

У Запоріжжі мешканці неправильно порахували компенсацію за зруйноване житло

У Запоріжжі мешканці неправильно порахували компенсацію за зруйноване житло

Ілюстративне фото

Міська комісія з програми “єВідновлення” помилилась у розрахунках компенсації для мешканки Запоріжжя, чия власність постраждала внаслідок ракетного удару. 

Про це повідомляє Запорізький центр розслідувань.

Під час огляду одного з пошкоджених будинків активістки комісії виявили завищену суму компенсації. Початково запропонована сума складала 260 тисяч гривень і включала капітальний ремонт всієї квартири, навіть тих робіт, які вже виконали благодійні фонди.

Після зв’язку з власницею квартири виявилося, що пошкоджені були лише окремі частини стін, і кількість робіт була переоцінена. Члени комісії при міській раді не врахували цю обставину під час складання чек-листа із сумою для відшкодування. Насправді ж, внаслідок ракетної атаки конкретно в цій квартирі пошкодження мала лише одна стіна. 

У відновленому документі суму знизили до 116 тисяч гривень. Планується ще один виїзд комісії для оновлення інформації про стан квартири до ракетного удару, і нова сума компенсації буде визначена пізніше.

“Це важливо, тому що бюджет обмежений і якщо хтось отримає завищену компенсацію, то інші громадяни не отримають, або отримають значно пізніше, ту суму, на яку заслуговують”, – пишуть ЗЦР.

Як раніше писав Inform.zp.ua, договір на ремонт системи теплопостачання у Запорізькій міській лікарні №6 міськрада уклала з компанією, яка раніше нечесно вигравала тендери.