Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі перебувають понад 230 тисяч ВПО

У Запоріжжі перебувають понад 230 тисяч ВПО

У Запоріжжі перебувають понад 230 тисяч ВПО

Ілюстративне фото

В Запорізькому регіоні проживає 230,8 тисяч вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій Запорізької, Херсоньскої областей та Криму. Вони отримують допомогу від держави та місця для проживання. 

Про це повідомив керівник ЗОВА Юрій Малашко в етері телеканалу “Ми-Україна”.

“Це (вимушені переселенці уточ.) не тільки з Донеччини, є і з Херсонщини, є і з Криму у нас люди, які перебувають у нас як переміщені особи. Це я люди, які з окупованих територій Запорізької області”, – розповідає Юрій Малашко. 

Для ВПО надається допомога від держави та місця проживання. Також, керівник ЗОВА зазначив, що завданням є надати цим людям роботу:

“Завдання наше – це не лише допомогти людям житлом або задовольнити гуманітарні потреби й забезпечити доступ до соціальних послуг, а й надати можливість працевлаштування. Це зараз акцент номер один для нашої області”.

Нагадаємо, що вимушені переселенці скаржаться, що після повернення з-за кордону не можуть отримати виплати. Кабінетом Міністрів України вже розробляється проєкт, який врегулює це питання.