Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В лікарнях Запоріжжя проводять службові розслідування

В лікарнях Запоріжжя проводять службові розслідування

В лікарнях Запоріжжя проводять службові розслідування

Нові приймальні відділення будуть в Бердянську та Пологах.

Після скарг пацієнтів на купування ліків власним коштом у двох відділеннях Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запорізької міської ради розпочалися службові перевірки.

На час проведення перевірок їх завідувачі відсторонені, повідомляють у пресслужбі МОЗ.

Лікарі в цьому медзакладі часто змушували пацієнтів купувати ліки власним коштом. До того ж більшість цих ліків – з недоведеною ефективністю. 

В МОЗ нагадують, що всі витрати, повʼязані з лікуванням пацієнта в стаціонарних умовах, повністю покриваються пакетами Програми медичних гарантій. НСЗУ перераховує медзакладам кошти за кожного пролікованого пацієнта. 

“Керівництво медзакладу має повернути пацієнтам кошти, які ті витратили на закупівлю препаратів, що мають покриватися державою. Також пацієнтам буде повернено кошти за придбані препарати без доказової ефективності”, – заявили в міністерстві охорони здоров’я.

Завідувачів відділення ранньої реабілітації, а також ортопедо-травматологічного відділення відсторонили від роботи на час розслідування.

Як писав раніше Inform.zp.ua, наразі тривають перевірки в медичних закладах. Найближчим часом очікуються підозри.