Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Позиційна війна та ризики для ЗСУ: головнокомандувач Залужний розповів The Economist

Позиційна війна та ризики для ЗСУ: головнокомандувач Залужний розповів The Economist

Позиційна війна та ризики для ЗСУ: головнокомандувач Залужний розповів The Economist

Валерій Залужний

Війна Росії проти України переходить на новий етап — це так звана позиційна війна, яка складається зі статичних і виснажливих боїв. Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Валерій Залужний у колонці, опублікованій в The Economist у середу, 1 листопада.

За його словами, позиційна війна була характерна для Першої світової війни та відрізняється від маневрової війни, яка ґрунтується на русі та швидкості.

Залужний наголошує, що позиційна війна може призвести до вигоди Росії, якщо не будуть вжиті необхідні заходи. Ця війна дасть Росії можливість відновити свою військову міць. Тому іноземні союзники мають надати Україні більше озброєння, але ключовою є авіація, яка допоможе вибратися з такого роду війни.

Другим пріоритетом для українських військ він назвав засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), для придушення сигналів зв’язку та навігації. За словами Залужного, це ключ до перемоги у війні з дронами, оскільки Росія поки що перевершує Україну в цій галузі.

Третім завданням є контрбатарейний вогонь, який включає ураження артилерії противника. Залужний підкреслив, що ефективність отриманих торік від Заходу снарядів із GPS-наведенням різко знизилася через удосконалення російської радіоелектронної боротьби.

Головнокомандувач ЗСУ назвав мінно-вибухову техніку четвертим пріоритетом для Збройних Сил України через наявність мінних полів, які сягають до 20 км. Після розмінування одних площ Росія створює нові мінні поля за допомогою дистанційного мінування. Тому Україні потрібні сучасні датчики для виявлення мін на землі та системи димоутворення для того, щоб приховати роботу саперів.

Останнім пріоритетом, зазначеним Залужним, є нарощування українських резервів, які наразі обмежені через законодавчі прогалини. Головнокомандувач закликає виправити ці проблеми шляхом розширення категорій громадян, які підлягають мобілізації, та ліквідації можливостей для ухилянтів.

Залужний також підкреслив, що Росію не слід недооцінювати, оскільки країна-агресор зберігає перевагу в озброєнні, техніці та ракетах, навіть попри втрати, які вона зазнає.


Нагадаємо, ЗСУ знайшли нові іноземні плати на російських ракетах С-400 на Запорізькому напрямку.