Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » Заповідник Хортиця відкрив виставку знахідок в обмілілому Дніпрі (ФОТО)

Заповідник Хортиця відкрив виставку знахідок в обмілілому Дніпрі (ФОТО)

Заповідник Хортиця відкрив виставку знахідок в обмілілому Дніпрі (ФОТО)

Хортиця

В заповіднику “Хортиця” знайшли чимало артефактів, які відкрились на острові після підриву Каховської ГЕС. Фахівці здійснили всі необхідні консерваційно-реставраційні роботи та кожний охочий може у відкритому доступі подивитися на історичні предмети. 

Про це повідомили у Національному заповіднику “Хортиця”.

Національний заповідник представив нові історичні знахідки від неоліту до XX століття. Експозиція включає кераміку, рушничні кремені, вироби з рогу, елементи судноплавства та інші артефакти. Частина з них врятована після обміління Дніпра через підрив Каховської ГЕС у 2023 році. Виставка триватиме місяць, заповідник запрошує всіх відвідати та дізнатися більше про історію України.

Виставка Хортиця
Фото: Хортиця Національний заповідник

“Безумовно, топовим експонатом нашої виставки є срібна монета римського часу – Денарій Фаустіна І (карбувалась після 141 р. н. е.). Для зручності огляду її демонстрація відбулась із застосуванням електронного мікроскопу. (Монета надалі не експонуватиметься у виставці.)”, – пишуть на сторінці “Хортиці”.

Виставка Хортиця
Фото: Хортиця Національний заповідник

Виставка працює за адресою: м. Запоріжжя, бульвар Центральний, 3 в «Музейних студіях «Місто за порогами» (2-й поверх «Будинку взуття»).

Час роботи: з середи по неділю з 10.00 до 16.00.

Тел. для отримання інформації +380 95 914 77 06


Раніше Inform.zp.ua писав, що падіння рівня води у нижньому б’єфі ДніпроГЕС відкрило для археологів нові знахідки та артефакти. Одними з них стали старовинні дерев’яні човни, які колись були пришвартовані на берегах острова Хортиця.