Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Біля берегів острова Хортиця знайшли старовинні човни. ФОТО

Біля берегів острова Хортиця знайшли старовинні човни. ФОТО

Біля берегів острова Хортиця знайшли старовинні човни. ФОТО

Падіння рівня води у нижньому б’єфі ДніпроГЕС відкрило для археологів нові знахідки та артефакти. Одними з них стали старовинні дерев’яні човни, які колись були пришвартовані на берегах острова Хортиця.

Про це говорить кандидат наук, завідувач відділу археології та охорони пам’яток Національного заповідника “Хортиця” Дмитро Кобалія.

З падінням рівня води на ділянках, що відкрилися, можна зустріти багато цікавого, наприклад, як цей човен на Старому Дніпрі. Старі човни часто тонули під берегом, де вони були ошвартовані. Іноді їх спеціально топили на зиму. Якщо вам пощастило виявити щось подібне, поставтеся до об’єкта як криміналісти – не зрушуйте або не переміщуйте деталі, не ламайте їх.

Нагадаємо, після зниження рівня води у Дніпрі на прилеглі до Хортиці острови можна дістатися пішки річкою. Проте запорожців просять утриматись від таких прогулянок.