Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Пам’ятник Пушкіну в Запоріжжі дозволили демонтувати

Пам’ятник Пушкіну в Запоріжжі дозволили демонтувати

Пам’ятник Пушкіну в Запоріжжі дозволили демонтувати

Пам’ятник Пушкіну в Запоріжжі

В Запоріжжі мають демонтувати пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну з майдану Вернадського.

Таке рішення ухвалила Запорізька міська рада, доручивши це завдання адміністрації по Олександрівському району.

“Матеріали та елементи, які придатні для подальшого використання, оприбуткувати. Вторинну сировину, непридатну для подальшого використанні, здати установам, що здійснюють її збирання та отримані кошти спрямувати до спеціального фонду бюджету Запорізької міської територіальної громади”, — йдеться у тексті рішення.

Первісна вартість пам’ятника становила 326 069,00 грн, а зараз – 106 560,85 грн. Кошти, отримані від демонтажу пам’ятника, мають спрямувати до бюджету міста.

Нагадаємо, що мідний барельєф російського поета Олександра Пушкіна, який знаходився на однойменній площі, демонтували у липні 2022 року.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запоріжжі перейменували площу Пушкіна на майдан Володимира Вернадського. Ці зміни вже вносять в назви зупинок громадського транспорту.