Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Площу Пушкіна в Запоріжжі перейменували: як вона тепер називається

Площу Пушкіна в Запоріжжі перейменували: як вона тепер називається

Площу Пушкіна в Запоріжжі перейменували: як вона тепер називається

Майдан Владимира Вернадского (бывш. – площадь Пушкина)

У Запоріжжі перейменували площу Пушкіна на майдан Володимира Вернадського. Ці зміни вже вносять в назви зупинок громадського транспорту.

Про це повідомляється в рішенні виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку змінює назву зупинки “площі Пушкіна” на “майдан Володимира Вернадського” в паспорти автобусних маршрутів № 4, 15, 17, 18, 29, 39, 40, 44а, 46, 50, 59, 61, 62, 63а, 69, 72, 75, 76, 80, 81, 84, 85, 88, 89, тролейбусних маршрутів № l, 3, 8, 14 і трамвайних маршрутів №3, 14, 16.

Хто такий Володимир Вернадський?

Це український вчений, філософ, мислитель, засновник геохімії, біогеохімії та радіогеології. Володимир Вернадський створив Українську академію наук, став її першим президентом, працював над формуванням національної бібліотеки. Робив усе можливе, щоб відроджувати українську мову та культуру.

Як писав раніше Inform.zp.ua, 29 вересня на 20-й сесії міської ради, було прийнято рішення про перейменування понад 70 вулиць, провулків, бульварів, проспектів.