Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У Запоріжжі біля Райдуги висадили саджанці Запорізького дубу (ФОТО)

У Запоріжжі біля Райдуги висадили саджанці Запорізького дубу (ФОТО)

У Запоріжжі біля Райдуги висадили саджанці Запорізького дубу (ФОТО)

Запорізький дуб. Ілюстративне фото

У парку біля фонтанів “Райдуга” небайдужі містяни висадили саджанці славетного Запорізького дубу, якому вже понад 700 років. Саджанці виростила місцева жителька у себе вдома. 

Про це повідомила Запорізька міська рада.

25 жовтня у Запоріжжі відбулася акція з висадки дубів. Пані Алла Яковлєва розповіла, що дуже полюбляє ласувати кавою з жолудів дубу. Жителька Запоріжжя вирішила назбирати їх  під старим Запорізьким дубом. Вона зберегла жолуді та виростила з них саджанці.

“Пам’ятаю, як вперше я тоді поїхала до Запорізького дубу. Оскільки свого часу закінчила сільсько-господарський інститут, своїм професійним поглядом побачила, що остання гілочка помирає. Тобто, вже у вересні листочки пожовтіли по обидві сторони. Я одразу зібрала всі жолуді, вони були дуже маленькі – менші, ніж вишні мабуть”, – поділилася спогадами пані Алла.

Загалом, впродовж акції висадили 24 комплекти по 7 дубочків в одній лунці. Кожен додатково обв’язали джгутом з вологої соломи, аби вони швидше зросталися.

Долучилися до акції й міські комунальники – працівники КП “Титан”, КРБП “Зеленбуд” та КП “Дубовий гай”. Допомогли з викопуванням лунок та підвозом води для поливу.

Раніше ми писали, що Запорізької області внаслідок забруднення та засмічення земель завдали збитків на понад 13 мільярдів гривень.