Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Комісія ООН знайшла нові докази тортур окупантів у Запорізькій області

Комісія ООН знайшла нові докази тортур окупантів у Запорізькій області

Комісія ООН знайшла нові докази тортур окупантів у Запорізькій області

Ілюстративне фото

Незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні задокументувала нові докази нападів та воєнних злочинів у Запорізькій області.

Йдеться про такі факти, як катування, зґвалтування та інше сексуальне насильства, а також депортації дітей до росії.

Про це йде мова у доповіді Комісії, представленій Генеральній Асамблеї ООН.

“У розслідуваних випадках злочинці переважно катували чоловіків, підозрюваних у передачі інформації українській владі або в іншій підтримці українських збройних сил”, – відзначають в Комісії.

Розслідування в Херсонській та Запорізькій областях свідчать про те, що вчинення зґвалтування та іншого сексуального насильства часто супроводжувалося додатковими актами насильства над жертвами, у тому числі жорстоким побиттям, удавленням, задушенням, нанесенням порізів, пострілами поруч із головою жертви та умисними вбивствами.

“На 75-річну жінку, яка залишилася сама, щоб захистити своє майно, напав російський солдат. Під час допиту він її бив по обличчю, грудях і ребрах та душив її. Він наказав їй роздягнутися, а коли вона відмовилася, то зірвав з неї одяг, порізав їй живіт невеликим гострим предметом і кілька разів її зґвалтував. Окрім наслідків перенесених зґвалтувань, у жертви було зламано кілька ребер і зубів. Комісія встановила, що проти цієї жертви, крім зґвалтування, було скоєно воєнний злочин катування”, – йдеться у доповіді.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій та Херсонській областях виявили нові відомості про систематичні тортури російськими солдатами над мирними жителями, яких звинувачували в “інформуванні” ЗСУ.