Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Удар по аеродрому в Бердянську: Україна вперше використала ракети ATACMS

Удар по аеродрому в Бердянську: Україна вперше використала ракети ATACMS

Удар по аеродрому в Бердянську: Україна вперше використала ракети ATACMS

ATACMS. Фото Lockheed Martin

У ніч з 16 на 17 жовтня Сили спеціальних операцій України вдарили по аеродромах у Бердянську та Луганську. Для цієї операції вони вперше використали американські далекобійні ракети ATACMS.

Про це повідомляють американські видання The Wall Street Journal і Politico.

“Українські військові у вівторок використовували надані США ракети більшої дальності, щоб завдати удару по дев’яти російських вертольотах на сході України після того, як Вашингтон таємно надіслав зброю останніми тижнями”, – пишуть у Politico.

За інформацією американських ЗМІ, найближчими тижнями очікується більше атак уздовж сотень миль української лінії фронту. Це робить критично важливим, щоб Україна мала ATACMS більшого радіусу дії. Для того, щоб вражати аеродроми і склади боєприпасів, щоб притупити будь-які логістичні переваги Росії.

“Україна запустила ракети ATACMS по російських силах у вівторок, що стало першим випадком, коли ця зброя, надана США, була застосована в конфлікті в Україні. Невелика кількість ракет була таємно відправлена в Україну останніми днями, вони посилять здатність Києва завдавати дальніх ударів по російських силах під час важливого етапу її контрнаступу, повідомляють джерела, знайомі з цим питанням”, – стверджує WSJ.

За даними WSJ, ATACMS, які нібито вже отримала Україна, мають дальність близько 160 км.

Президент України у вечірньому зверненні підтвердив використання цих ракет.

“Дякую всім, хто воює і працює заради України! Дякую всім, хто допомагає! І сьогодні особлива подяка Сполученим Штатам. Наші домовленості з Президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже влучно – “атакамси” себе показали”, – каже Володимир Зеленський.

Раніше Inform.zp.ua писав, що сили спеціальних операцій України вдарили по аеродромах у Бердянську та Луганську. Цю операцію вони назвали “DRAGONFLY”. Окупанти зазнали значних втрат.