Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Спецпідрозділ “Титан” поліції охорони Запоріжжя провів тренінг із самозахисту для студентів ЗНУ

Спецпідрозділ “Титан” поліції охорони Запоріжжя провів тренінг із самозахисту для студентів ЗНУ

Спецпідрозділ “Титан” поліції охорони Запоріжжя провів тренінг із самозахисту для студентів ЗНУ

Тренінг для запорізьких студентів по самозахисту

12 жовтня у спорткомплексі Запорізького національного університету пройшов тренінг з основ самозахисту для студентів юридичного факультету. Заняття проводив спецпідрозділ поліції охорони “Титан”. 

Inform.zp.ua відвідав майстер-клас з основ самооборони для студентів ЗНУ та поспілкувався зі спецпідрозділом щодо самозахисту громадян. 

Тренінг по самозахисту
Тренінг для студентів по самозахисту

Інструктори Ярослав Грантовський та Денис Петровський продемонстрували молодим людям низку базових прийомів рукопашного бою, котрі в майбутньому можуть зберегти їм життя. Після кожного з них учасники закріпляли знання на практиці. Вони розбивалися на пари і під наглядом професіоналів відпрацьовували побачені техніки. Крім цього, студентів ознайомили зі спецобладнанням поліції охорони: касками, бронежилетами, наручниками та дубинками. 

Inform.zp.ua поспілкувався з командиром роти спецпідрозділу «Титан» Віталієм Мацюком і дізнався про підготовку до самозахисту запоріжців.

– Згідно з вашими спостереженнями, який середній рівень підготовки до самооборони в запоріжців?

– Якщо вони ніде на займалися і не займаються, то нульовий рівень. У порівнянні з поліцейськими – це зовсім дві великі різниці. Ну якщо пощастить, чоловік може бути трохи крупніше за поліцейського. 

Тренінг по самозахисту
Тренінг для запорізьких студентів по самозахисту

– Що відіграє більш важливу роль у самозахисті: техніка чи вага? 

– Навіть якщо чоловік займається (спортом, – ред), то йому цього буде недостатньо. Тут головне техніка, техніка працює. 

– Як запоріжці можуть себе підготувати?

– Проводяться різні тренінги, як і цей. Зараз навіть є заняття онлайн. Тому можна трохи навчитись, як себе захистити в елементарних ситуаціях. 

Тренінг по самозахисту
Тренінг для запорізьких студентві по самозахисту

– А ви проводите майстер-класи для всіх охочих? 

– Ні, в нас проводяться тільки власні заняття. Ну і якщо треба кудись виїхати, от як зараз відбулось, то в принципі, все можливо, є в нас спеціальні інструктори.

Як раніше повідомляв inform.zp.ua, патрульні Запоріжжя отримали виклик від схвильованої жінки про зниклих дітей. Прибувши на місце, жінка розповіла, що її дочка та ще одна дівчинка гуляли у дворі, і через деякий час жінка перестала чути їхні голоси. 

 

Авторка: Вероніка Ведмідьова