Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Без виплат 45 днів – новий фейк з’явився у Запоріжжі

Без виплат 45 днів – новий фейк з’явився у Запоріжжі

Без виплат 45 днів – новий фейк з’явився у Запоріжжі

Ілюстративне фото

Серед мешканців Запоріжжя пройшла чутка, що нібито українці залишаться без державних та соціальних виплат на 45 днів.

Inform.zp.ua розбирався, чи це так насправді.

Деякі мешканці Запоріжжя отримали повідомлення, що Україна на 45 днів заморожує усі соціальні виплати. А це стосується пенсій, державних зарплат, переселенських виплат, допомоги на дитину.

Насправді ця інформація – фейк, який може посіяти паніку серед населення.

За інформацією Міністерства соціальної політики України, на початку жовтня цього року казначейством відкрито асигнування на жовтень 2023 року, передбачені Міністерству соціальної політики України для виплат соціальної допомоги у повному обсязі, у тому числі на виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Виплата допомоги здійснюється способом, зазначеним одержувачами, а саме: жовтень 2023 р. – зарахування коштів через банківські установи; з 9 по 25 жовтня 2023 року – через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за місцем проживання одержувачів, згідно з графіком доставки.

Як стало відомо, на сьогоднішній день у Запоріжжі деякі жителі вже отримали соціальну допомогу.

Українців просять не піднімати паніку – усі виплати відбудуться за графіком.

Як писав inform.zp.ua, Міністерство оборони України розширило список військовослужбовців, яким належить додаткова винагорода. Так, наприклад, збільшено виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам. Це стосується й запорізьких військових.