Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорожцям нагадують про заборону спалювання сухої трави

Запорожцям нагадують про заборону спалювання сухої трави

Запорожцям нагадують про заборону спалювання сухої трави

В Украине увеличили штрафы за поджог травы: парламент принял закон

Восени зазвичай настає сезон спалювання опалого листя і сухої трави. Екологи попереджають про шкоду для довкілля, а правоохоронці нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність за це.

Державна екологічна інспекція Південного округу нагадує про суворе спалювання сухої трави і листя.

Інспекція нагадує, що за спалювання сміття, гілок або рослинності доведеться заплатити штрафи в розмірі від 3060 до 6120 гривень. А якщо вогонь був розведений в природному заповіднику, тоді штраф зросте вдвічі і складе від 6120 до 12240 гривень.

Фахівці з Держпродспоживслужби стверджують, що тліюче листя виділяють чадний газ, який блокує надходження кисню до тканин організму. Також при спалюванні виділяється бензопірен, який може викликати у людини рак. З димом в повітря надходять діоксини-одні з найбільш отруйних для людини речовин.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Рада оборони Запорізької області ухвалила рішення про заборону відвідування прибережних захисних смуг і мілин уздовж острова Хортиця.