Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі хочуть розділити тривоги для області та обласного центру, – петиція

У Запоріжжі хочуть розділити тривоги для області та обласного центру, – петиція

У Запоріжжі хочуть розділити тривоги для області та обласного центру, – петиція

Ілюстративне фото

Запоріжці просять розділити оголошення про повітряну тривогу для території Запорізької області та обласного центру окремо. Це пов’язано з тим, що велика кількість тривог “паралізує” життя містян.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Електронних петицій м. Запоріжжя.

Авторка петиції – Карачинцева Софія. В описі звернення вона пише:

“Дуже часті щоденні повітряні тривоги в м. Запоріжжі майже паралізують життєдіяльність міста. Це стосується як і навчального процесу, так і усіх сфер життя.

При цьому є розуміння, що не припустимо створювати петиції та закликати «Не вмикайте тривогу в Запоріжжі, коли небезпека стосується тільки Оріхова»!”.

Авторка петиції просить на базі депутатського корпусу Запорізької міської ради створити тимчасову комісію із залученням відповідних профільних фахівців для того, щоб опрацювати питання.

“Запоріжці мають право знати чи можливо для Запоріжжя відокремити тривоги!

Розʼяснення для містян та результати роботи тимчасової комісії зможуть задовольнити потребу містян, які звинувачують міську владу в бездіяльності!”, – пише Софія.

Станом на 4 жовтня 2023 року петиція має 421 голос підтримки з 750 необхідних для розгляду на сесії міськради. До закінчення збору підписів залишилося 53 дні.

Раніше Inform.zp.ua писав, що в Запоріжжі планують підключити системи оповіщення, які вмикатимуться автоматично. Для цього потрібно купити спеціальне обладнання.