Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » День міста 2023: які заходи відбудуться у Запоріжжі

День міста 2023: які заходи відбудуться у Запоріжжі

День міста 2023: які заходи відбудуться у Запоріжжі

Запоріжжя

Цього року День міста припадає на суботу, 7 жовтня. Під час дії воєнного стану через можливі атаки окупантів масові святкові заходи цього року не проводяться, винятком не став і День міста.

Про це inform.zp.ua повідомили у мерії Запоріжжя.

Втім, для запорожців знайшли альтернативу та вирішили цього року провести святкові виставки у бібліотеках. Виставки не обмежаться лише одним днем, заходи у Запоріжжі триватимуть два тижні. Мешканців міста запрошують на виставки, майстер-класи та творчі зустрічі.

Святкові заходи у запорізьких бібліотеках розпочалися цього тижня та триватимуть до 14 жовтня.

Як повідомили у мерії, з сьогоднішнього дня, 3 жовтня, у бібліотеці на вул. Ладозька, 26 проходять медіа-мандрівки «Хортиця – серце Запоріжжя» для дітей. Для участі необхідно зареєструватися за телефоном (098) 955-36-41.

Завтра, 4 жовтня, у бібліотеці на вул. Запорізького козацтва, 17а художниця Світлана Жаховська проведе майстер-клас «Осінній всесвіт Хортиці» у техніці акварель для дітей віком від 14 років. Реєстрація для участі є обов’язковою за телефоном (063) 055-18-30.

У суботу, 7 жовтня, у бібліотеці за адресою вул. Гоголя, 66 відбудеться артзаняття для дорослих з малювання кави «Листівка місту».

Також 7 жовтня у бібліотеці за адресою вул. Історична, 45 письменник, поет, літературний критик, журналіст, музикант, лідер гурту «Декаданс» Валентин Терлецький проведе зустріч-лекцію «Запоріжжя – серце вільної України». Реєстрація для участі за телефоном (095) 062-83-54.

12 жовтня у бібліотеці на вул. Історична, 45, відбудеться екологічна зустріч для дорослих «Запорізький Дуб». Реєстрація для участі за телефоном (095) 062-83-54.

13 жовтня у бібліотеці за адресою пр. Моторобудівників, 64 для дітей віком від 7 років проведуть віртуальну екскурсію до Дня народження міста «Від старого Олександрівська до Запоріжжя.City». Реєстрація для участі за телефоном (099) 498-25-75.

14 жовтня у бібліотеці за адресою вул. Олександрівська, 51 відбудеться малюк-party «З Днем народження, улюблене місто» для дітей віком від 7 років.

Також 14 жовтня у бібліотеці на вул. Ситова, 6 відбудеться шаховий турнір «Незламні» для дітей віком від 7 років. Реєстрація для участі за телефоном (099) 640-29-76.

Цього ж дня, 14 жовтня, у бібліотеці за адресою пр. Соборний, 173 для молоді проведуть несторі-треніг «Від Олександрівська до Запоріжжя» та краєзнавчу гру-монополію «Старе місто». Реєстрація для участі за телефоном (068) 379-59-96.

Крім цього заходу до Дня міста проведуть у стильному укритті-Незламний Хаб. Для всіх бажаючих організатори підготували безкоштовні заходи на 7 та 8 жовтня.