Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Керівництво “Мотор Січ” ховало військовий вертоліт від ЗСУ: його знайшли співробітники ДБР (ФОТО)

Керівництво “Мотор Січ” ховало військовий вертоліт від ЗСУ: його знайшли співробітники ДБР (ФОТО)

Керівництво “Мотор Січ” ховало військовий вертоліт від ЗСУ: його знайшли співробітники ДБР (ФОТО)

Фото: ГБР

Українським військовим передали вертоліт Мі-2, який колишнє керівництво підприємства «Мотор Січ» намагалося приховати від ЗСУ.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

ДБР заарештувало вертоліт у червні 2023 року в рамках розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та пособництва державі-агресору.

“У травні 2022 року принаймні ще один вертоліт вони наказали підлеглим перегнати спочатку в одну з європейських країн, а потім на Близький Схід. Все це робилося з метою перешкодити його передачі ЗСУ”, – зазначили в ДБР.

Зараз вертоліт повернули в Україну і передали в одну з бойових частин ЗСУ для виконання бойових завдань.

Раніше стало відомо, що колишнє керівництво «Мотор Січ» навмисне пошкодило інший вертоліт, щоб не передавати його військовим для виконання бойових завдань на фронті.

Слідчі ДБР хочуть притягнути одного з колишніх керівників підприємства до кримінальної відповідальності.

Як писав раніше Inform.zp.ua, колишній президент “Мотор Січі” В’ячеслав Богуслаєв був затриманий СБУ і підозрюється у кількох кримінальних справах, у тому числі його підозрюють у колаборації та пособництві державі-агресору. Шевченківський районний суд Києва продовжив термін утримання колишнього президента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва під арештом до 27 травня, задовольнивши клопотання офісу генерального прокурора. Поки Богуслаєв сидів у СІЗО депутати Запорізької міської ради позбавили його звання “Почесний громадянин Запоріжжя”.

Суд відхилив апеляцію адвоката колишнього президента заводу “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва. Він залишиться під вартою ще на місяць.